• Zdjęcie profilowe Miss Armani

    Miss Armani zamieszczony w temacie Społeczeństwo

    1 rok, 7 miesięcy temu
    3
    10 Komentarzy
    • Bardzo lubię polskie zupy, barszcz, kapuśniak, pomidorową, i inne.

      1
      • @eljot60 ja też nie odczuwam kompleksu nizszosci i bo mamy pyszne jedzenie. Mam kolegę Włocha w pracy który zachwyca się jedynie włoskim a o polskim źle mówi. Powiedziałam mu ze kuchnia staropolska jest dużo bardziej wykwintna niż to co oni sobie tam we Włoszech jedzą, u nas jedzono dziki, bażanty, sarny, króliki, kaczki ….a włosi słyną z pszennego placka z serem 🙂 😉

        2
        • @joanna dokładnie, często też polskie dania są w czołówce rankingów kulinarnych. Materiał który wkleilas – w punkt 🙂 pytanie czy o atrakcyjności egzotycznych kuchni nie decyduje często to, że one są takie włoskie czy chińskie, a gdyby były polskie nikt by tego kijem nie ruszył, bo jest mdłe i jałowe. Raz byłem u znajomej i zamówiła chińszczyznę – i to jej ulubione danie z kurczakiem. Oczywiście kulturalnie zjadłem, ale rewelacji nie było. Rzeczywiście mdłe,bez wyrazu. Mówi,że więcej mnie nie poczęstuje chińszczyzna :DD poza tym polecam rewelacyjna kuchnie Miss Armani !!! 🙂 tu autentyczny zachwyt

          1
          • @chicku no tak tak, właśnie chodzi o fajnopolactwo , czyli jesz bo coś jest egzotyczne i takie „swiatowe” a nie takie phi mierne polskie …bo my w tej Polsxe to nic nie mamy i powinniśmy się wstydzić że takie kocmoluchy jesteśmy 😉 a wiesz ten Włoch i zresztą większość Włochów jakich znam, generalnie nie lubią eksperymentować, dla nich najlepsza jest kuchnia włoska i stóp. Jak jadą za granicę to nie idą kosztować dan regionalnych z danego miejsca tylko szukają restauracji włoskich. Ten kolega o którym pisałam wcześniej jeszcze mi powiedział że właśnie zauważył że Polacy lubią dużo przypraw używać w kuchni i on sądzi że to dlatego że nasze potrawy są jalowe, bez smaku. Na co ja mu powiedziałam że Polacy lubią eksperymentować w kuchni i próbować różnych wersji danego dania nie zamykają się jak włosi że coś ma być takie jak w przepisie i koniec. Poza tym oni może nie muszą używać dużo przypraw jak wszystko robią na maśle albo na oliwie, co już nadaje smaku jakiegoś tej potrawie

            1
    • Ja tam za suhi nie przepadam ale wosabi i marynowany imbir lubię 😁

      2

Media